- 200g boter
- 110g kristalsuiker
- 1/2 tl amandelaroma
- 250g zelfrijzende bloem
- 35g amandelpoeder
- +/- 25 maraschinokersen*
Werkwijze:
Laat de boter op een laag vuurtje of in de microgolf smelten. Zeef de suiker en roer het door de gesmolten boter, samen met het amandelaroma. Zeef vervolgens de bloem en het amandelpoeder boven het mengsel en kneed alles tot een soepel deeg. Leg een vel bakpapier op een of meerdere bakplaten. Rol ongeveer 25 balletjes uit het deeg (2 tot 3cm doorsnede) en leg ze op voldoende ruime afstand op het bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Druk de balletjes een beetje plat en duw dan een kers in het midden van elk koekje. Bak de koekjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. De baktijd kan iets langer zijn naargelang het type oven. De koekjes zijn voldoende gebakken als ze goudbruin zijn. Laat de koekjes na het bakken nog even afkoelen in de oven en laat ze daarna volledig afkoelen op een taartrooster.
* Je kan ook gewone, ontpitte kersen gebruiken. Ik verkies maraschinokersen, omdat de zoete smaak ervan goed samen gaat met de drogere amandeltextuur.
Ingredients:
- 200g butter
- 110g granulated sugar
- 1/2 teaspoon of almond extract
- 250g self-rising flour
- 35g ground almond powder
- +/- 25 maraschino cherries*
Directions:
Melt the butter on a low fire or in the microwave. Sift the sugar and stir it in the melted butter, add the almond extract. Then sift the flour and the almond powder into the mixture and knead it until you become a nice dough. Put a sheet of baking paper on one or two baking plates. Roll about 25 small balls out of the dough (1,18 inches) and put them on the baking paper with enough space between them.
Preheat the oven to 180° c or 360° f.
Press the balls down a bit and put a cherry in the middle of each biscuit. Bake the biscuits 10 to 15 minutes in the preheated oven. The baking time can be a little bit longer, depending on what type of oven you have. The biscuits are ready when the are golden brown. Leave them in the oven for a few more minutes with the door open and then let them cool down on a cake grid.
*You can also use regular, destoned cherries. I prefer maraschino cherries, becaus their sweet taste compliments with the dry almond texture.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten