- 25g pure chocolade, in stukjes
- 135g boter
- 145g kristalsuiker
- 130g zelfrijzende bloem
- 2 eieren
- 2 el cacao
- 105g zachte boter
- 225g poedersuiker
- zeste van 1/2 citroen
- 1 el citroensap
Bekleed een muffinblik met 12 papieren vormpjes. Breek de chocolade in stukjes en laat hem met de boter smelten. Roer de gesmolten boter en chocolade goed dooreen en zeef de suiker, het bakmeel en de cacao over het mengsel. Voeg de eieren toe en klop alles goed dooreen tot het geheel net gemengd is.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schep het beslag in de vormpjes en laat de cakejes 15 tot 20 minuten bakken in de voorverwarmde oven, of tot ze veerkrachtig aanvoelen. Laat de cakejes na het bakken nog even in de oven en laat ze daarna volledig afkoelen op een taartrooster.
Laat de boter zacht worden op een warme plaats en roer hem daarna licht en luchtig in een kom. Zeef geleidelijk de suiker erboven en roer ze doorheen de boter. Klop er eerst de citroenzeste doorheen en daarna het citroensap. Laat de citroenbotercrème een halfuur tot een uur opstijven in de koelkast.
Snijd de bovenkant van elk cakeje af en snijd die bovenkant vervolgens doormidden. Doe wat botercrème over het snijvlak van elk cakeje en steek de twee helften van de bovenkanten er als vleugeltjes in. Bestrooi de cakejes met gezeefd bloemsuiker.
Ingredients:
- 25g plain chocolate
- 135g butter
- 145g granulated sugar
- 130g self-rising flour
- 2 eggs
- 2 tablespoons of cocoa
- 105g soft butter
- 225g powdered sugar
- lemon zest of half a lemon
- 1 tablespoon of lemon juice
Put 12 paper baking forms in a muffin tin. Crush the chocolate into pieces and let it melt with the butter. Stir the melted butter and the chocolate and sift the sugar, the flour and the cocoa in the mixture. Add the eggs and mix everything well until you become a smooth mixture.
Preheat the oven to 180° c or 360° f.
Introduce the dough in the baking forms and put them in the preheated oven for 15 to 20 minutes, or until they feel solid. Keep the cupcakes in the oven for a few more minutes with the door open. Then let them cool down on a cake grid.
Put the butter in a mixing bowl in a warm place, so it becomes creamy and you can stir it easily. Sift the powdered sugar little by little into the butter. First add the lemon zest and then the lemon juice. Mix everything well and put the lemon buttercream in the refrigerator for half an hour to one hour.
Cut the top of the cupcakes and cut the top in two pieces. Put some of the buttercream on the section of each cupcake and put the two pieces of the tops on it, like if they were wings. Dust the cupcakes with powdered sugar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten