De basis van deze aardbeientaart is een cake, waarop er een laag vanillepudding komt. Bovenop de taart komen er dan verse aardbeien, die je met een laagje gelei bedekt, zodat de aardbeien langer vers blijven. Daarna kan je de taart versieren zoals je wilt, ik heb voor amandelschilfers gekozen, maar je kan ook voor slagroom of hagelslag gaan.
Eigenlijk is het niet meer nodig om nog een recept te schrijven, maar deze cake op grootmoeders wijze is altijd een succes!
Benodigdheden:
- 200g (zelfrijzende) bloem
- 200g suiker
- 150g boter
- 2 theelepels bakpoeder (Als je zelfrijzende bloem gebruikt, hoef je geen bakpoeder meer toe te voegen)
- 4 eieren
- 1 pakje vanillesuiker
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de boter smelten en voeg er de suiker en de eierdooiers aan toe. Roer alles goed door elkaar tot dat je een geelachtig deeg bekomt. Zeef de bloem (eventueel met het bakpoeder) en meng het onder het deeg. Klop het eiwit tot sneeuw en hef het voorzichtig onder het deeg.
Beboter het bakblik of leg er een vel bakpapier in. Als je een siliconen bakvorm hebt, hoef je dit niet te doen. Gebruik bij voorkeur een rechthoekige bakvorm, zo is het makkelijker om achteraf de zijkanten te bedekken.
Laat de cake ongeveer 45 minuten bakken in de voorverwarmde oven en laat ze daarna nog even uitdampen in de oven.
Als de cake afgekoeld is, snijd je er de bovenste laag af en bedek je de bovenkant met vanillepudding. Onmiddellijk daarna bedek je de taart met de aardbeien (+/- 14 aardbeien, die je nog halveert).
De aardbeien bedek je met gelei. De zijkanten van de taart geef je ook een laagje gelei als je ze wilt bedekken met hagelslag of amandelschilfers. Vergeet niet om de amandelschilfers eerst even kort te bakken voor je ze gebruikt.
In a very easy way, you can make a delicious strawberry pie for a sunny day. The base of this strawberry pie is a regular cake, on which you put a layer of vanilla pudding. Then you cover the pie with fresh strawberries, covered with jelly. This will keep the strawberries fresh and tasteful. Then you can decorate the pie as you like. I used almond flakes, but you can also use whipped cream or chocolate sprinkles.
In fact, there's no need anymore to give a recipe, but I don't want to withhold you this cake from granny's days.
Ingredients:
- 200g (self-rising) flour
- 200g sugar
- 150g butter
- 2 teaspoons of baking powder (If you use self-rising flour, you don't have to add baking powder anymore)
- 4 eggs
- 1 packet of vanilla sugar
Preheat the oven to 180° c or 360° f.
Let the butter melt and add the sugar and the egg yolks. Mix everything until you become a yellowish mixture. Sift the flour (with the baking powder) into the mixture. Now beat the egg whites on high and let them whip until they become white and frothy. Introduce the egg whites carefully to the mixture.
Butter the baking tin or put a sheet of baking paper in it. If you have a silicone baking tin, you don't need to do this. Use preferably a rectangular one, that makes it easier to cover the sides afterwards.
Put the cake for about 45 minutes in the preheated oven and let it cool down a bit in the oven after baking.
Once the cake has cooled down completely, cut off the upper part of it and cover it with vanilla pudding. Immediately afterwards, cover the vanilla lyer with strawberries (+/- 14 strawberries, that you cut in two). Cover the strawberries with jelly. Put also a layer of jelly on the sides of the pie if you want to cover them with chocolate sprinkles or almond flakes. Don't forget to bake shortly the almond flakes before you use them.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten