zondag 23 juni 2013

Browniecake

Benodigdheden:
  • 225 g pure chocolade
  • 90 g boter
  • 2 grote eieren
  • 145 g bruine suiker*
  • 1 tl vanillearoma
  • 125 g bloem (Bij voorkeur zelfrijzende. Als je dit niet in huis hebt, voeg je het best nog een theelepel bakpoeder toe)
  • 90 g walnoten, in kleine stukjes (Naar smaak, ik heb ze er niet aan toegevoegd) 
Werkwijze:

Bekleed een muffinblik met 12 papieren vormpjes. Breek de chocolade in stukjes en laat hem met de boter smelten. Je kan dit in een pan op het vuur doen, maar ik kies er meestal voor om dit in de microgolf te doen. Dat gaat sneller. Roer de gesmolten boter en chocolade goed dooreen en laat de saus daarna een beetje afkoelen.

Klop de eieren en suiker in een grote kom en voeg daarna het vanillearoma toe. Zeef de bloem boven het deeg en roer er de chocoladesaus goed door. Voeg de gehakte walnoten toe en schep het beslag in de vormpjes.

Terwijl je het beslag in de vormpjes schept, verwarm je de oven voor op 180°. Door de oven pas later op te warmen, bespaar je energie en maak je van je keuken geen sauna.

Bak de brownies ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Naargelang het soort oven, kan de baktijd enkele minuten langer zijn. Prik met een vorkje in een brownie; als er geen deeg meer aanhangt, zijn ze voldoende gebakken. Laat de brownies daarna nog even in de oven staan, en laat de oven een beetje open staan. Zo 'schrikken' de brownies niet van het temperatuursverschil en bakken ze nog even verder. Haal daarna het muffinblik uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster.


* Als je niet voldoende bruine suiker in huis hebt, kan je ook gewone kristalsuiker gebruiken, of de hoeveelheid bruine suiker aanvullen met kristalsuiker.


Ingredients:
  • 225 g plain chocolate
  • 90 g butter
  • 2 eggs
  • 145 g brown sugar*
  • 1 teaspoon of vanilla flavouring
  • 125 g flour (Preferably self-rising flour, or add a teaspoon of baking powder to the flour.)
  • 90 g of walnuts, crushed in little pieces (To your own taste, I didn’t add them.) 
Directions:

Put 12 paper baking forms in a muffin tin. Crush the chocolate into pieces and let it melt with the butter. You can do this in a pot and let it melt on a small fire, but I prefer using the microwave, because it’s faster. Stir really well the melted butter and the chocolate and let the mixture cool down a bit.

Beat up the eggs and the sugar in a bowl and add the vanilla flavoring. Sift the flour into the mixture and stir in the chocolate sauce. Add the crushed walnuts and transfer the batter into the muffin tin.

In the meanwhile, preheat the oven to 180° c or 360° f. That way you save energy and you avoid a sauna in your kitchen.

Bake the brownies during 30 minutes in the preheated oven. The baking time can be shorter or longer, depending on your oven. Insert a little fork or a wooden skewer into the center of a brownie. The brownies are ready when the skewer comes out free of batter. Leave the brownies in the oven for a while and leave the oven open. That way there’s no high temperature difference and the brownies can bake a little longer. Then take the muffin tin out of the oven and let the brownies cool down on a cake grid.



* If you don’t have enough brown sugar, you can also use granulated sugar, or add granulated sugar to the quantity of brown sugar you still have.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten