vrijdag 28 juni 2013

Gemarmerde brownies met ricotta - Marbled brownies with ricotta

Ingrediënten:
  • 190g boter
  • 45g cacao
  • 220g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren, licht losgeklopt
  • 125g zelfrijzende bloem
Voor de ricotta:
  • 250ml ricotta
  • 50g fijne kristalsuiker
  • 1 ei
Werkwijze:

Smelt de boter in een steelpan of in een kommetje in de microgolf. Doe de gesmolten boter vervolgens in een grote mengkom en roer de cacao en de suiker erdoor. Klop de eieren erdoor, voeg de gezeefde bloem toe en roer alles tot een egaal mengsel. Leg een vel bakpapier in het cakeblik of vet het cakeblik wat in. Schep het beslag erin.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de ricotta los met de suiker en het ei. Druppel met een theelepel dit mengsel op het beslag in het bakblik. Werk beide mengsels licht door elkaar door met een spatel draaiende bewegingen te maken.
Bak de brownie 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij stevig aanvoelt. Laat de brownie nog even 'nabakken' in de oven en haal hem er dan uit. Laat het gebak volledig afkoelen in de vorm en snijd de brownie in rechthoeken.




Ingredients:
  • 190g butter
  • 45g cocoa
  • 220g granulated sugar
  • 2 eggs, lightly beaten
  • 125g self-rising flour
For the ricotta:

  • 250ml ricotta
  • 50g granulated sugar
  • 1 egg
Directions:

Let the butter melt in a saucepan or in a bowl in the microwave. Put the melted butter in a mixing bowl and stir in the cocoa and the sugar. Beat the eggs through the mixture, add the sifted flour and mix everything until you become a smooth mixture. Put a sheet of baking paper in the cake tin or butter and pollinate it a bit. Put the batter in the baking tin.
Preheat the oven to 180°c or 360°f.
Beat the ricotta off with the sugar and the egg. Drip the mixture on the batter in the baking tin by using a teaspoon. Mix both of them lightly with a spatula.
Bake the brownie for 40 - 45 minutes in the preheated oven, or until it feels solid. Keep the brownie in the oven for a few more minutes with the door open. Then let it cool down in the baking tin and cut rectangles out of it.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten