- 100g zachte boter
- 75g kristalsuiker
- 1 ei
- 1 el melk
- 250g bloem
- 30g cacao
- 170g gezeefd poedersuiker
- 3 el sinaasappelsap
- 25 à 50g pure chocolade (Naargelang het aantal koekjes)
Werkwijze:
Klop de boter en suiker in een grote kom licht en luchtig, klop het ei en de melk erdoor en meng alles goed dooreen. Zeef de bloem en de cacao erboven en kneed alles tot een glad deeg.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestuif een werkvlak met wat bloem en rol het deeg erop uit tot 5mm dikte. Snijd er vormpjes uit met een ronde koekjesvorm van ongeveer 5cm. Als je dit niet hebt, kan je een eierdopje of een klein glaasje gebruiken. Leg een vel bakpapier op de bakplaat, of vet de bakplaat wat in en bestuif hem met bloem. Leg de deegrondjes op de bakplaat en laat de koekjes 10 tot 12 minuten bakken in de oven. Laat de koekjes na het bakken nog enkele minuten op de bakplaat liggen en laat ze daarna volledig afkoelen op een taartrooster.
Glazuur:
Roer de poedersuiker op een zacht vuur met het sinaasappelsap in een kom tot glazuur. Het mengsel moet dik genoeg zijn om de achterkant van een lepel te bedekken. Haal de kom van het vuur als het glazuur goed is en doe wat glazuur in het midden van elk koekje. Je zal de kom af en toe weer op het vuur moeten zetten en wat sinaasappelsap moeten toevoegen, want het wordt nogal snel brokkelig.
Smelt de pure chocolade au bain-marie of laat hem met een beetje boter in de microgolf smelten. Druppel enkele lijntjes chocolade over de koekjes, dat doe je het best met een lepeltje of een vorkje.
Ingredients:
- 100g butter
- 75g granulated sugar
- 1 egg
- 1 tablespoon of milk
- 250g flour (preferably self-rising flour)
- 30g cocoa
- 170g sifted powdered sugar
- 3 tablespoons of orange juice
- 25 to 50g plain chocolate (Depending on how many cookies you bake)
Directions:
Beat up the butter and the sugar in a bowl until you become a light mixture, add the egg and the milk and stir everything really well. Sift the flour and the cocoa into the mixture and knead it into a smooth mixture.
Preheat the oven to 180° c or 360° f.
Pollinate a surface and roll out the pastry to a thickness of about 5mm (3/16 inch). Cut circles out of it with a round cookie form (5cm or 2 inches in diametre). You can also use an egg-cup or a little cup. Put a sheet of baking paper on the baking tray, or butter and pollinate it a bit. Put the rounds of dough on the baking tray and let the cookies bake for 10 to 12 minutes. Leave the cookies in the oven for a while and leave the oven open. Then take them out and let them cool down on a cake grid.
Sugar icing:
Stir the powdered sugar and the orange juice on a low fire until you become an icing that's thick enough to cover the back of a spoon. Take the pot from the fire when the icing is ready and put some of it in the middle of each cookie. Put the pot on the fire again and add some more orange juice when the icing becomes crumbly.
Melt the plain chocolate in a bain-marie or let it melt with a bit of butter in the microwave. Drip the chocolate in lines over the cookies, a little fork or a teaspoon are the most convenient to do this.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten