- 135g zachte boter
- 70g bloemsuiker
- 100g zelfrijzende bloem
- 45g cacao
- 1/2 tl kaneel
- 125g witte chocolade, in stukjes
- 60ml room
- 50g gedroogde aardbeien (kan je in de oven drogen)
Laat de boter lichtjes smelten en klop ze met de suiker licht en luchtig. Zeef de bloem, de cacao en de kaneel erover en meng alles tot een deeg. Bekleed een of twee bakplaten met bakpapier of vet ze in en bestuif ze met wat bloem. Rol het deeg uit tot 3mm dikte. Snijd er rondjes van ongeveer 6cm doorsnede uit, hiervoor kan je eventueel een eierdopje gebruiken als je geen vormpje hebt.
Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden.
Bak de koekjes gedurende 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze na het bakken nog even in de oven en laat ze daarna volledig afkoelen op een taartrooster.
Vulling:
Verwarm op een laag vuur de chocolade en de room tot de chocolade gesmolten is. Roer het mengsel glad en laat het volledig afkoelen. Voeg de gedroogde aardbeien toe. Laat het daarna ongeveer twee uur stevig worden in de koelkast.
Plak steeds twee koekrondjes met de chocoladecrème op elkaar.
Ingredients:
- 135g soft butter
- 70g powdered sugar
- 100g self-rising flour
- 45g cocoa
- 1/2 teaspoon of cinnamon
- 125g white chocolate, in pieces
- 60ml cream
- 50g of dried strawberries (you can dry them using the oven)
Melt the butter and mix it with the sugar until you become a smooth mixture. Sift the flour, the cocoa and the cinnamon and stir everything well. Put a sheet of baking paper on one or two baking trays, or butter and pollinate them a bit. Roll out the pastry to a thickness of about 3mm (0,118 inches). Cut circles out of it with a round cookie form (6cm or 2,36 inches in diametre). You can also use an egg-cup or a little cup.
In the meanwhile, preheat the oven to 160° c or 320° f.
Let the biscuits bake during 15 to 20 minutes in the preheated oven. Leave the cookies in the oven for a while and leave the oven open. Then take them out and let them cool down on a cake grid.
Filling:
Heat the chocolate and the cream on a low fire until the chocolate has melted. Stir everything well to ensure a smooth mixture and let it cool down. Add the dried strawberries. Put the filling in the refrigerator for two hours to make it stiff.
Put two biscuits together, sandwiching some cream between them.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten