zondag 14 juli 2013

Flantaart - Flan cake

Deze flantaart verschilt van de crème caramel, die gekenmerkt wordt door het gat in het midden en die met karamelsaus geserveerd wordt.

Ingrediënten:
  • 250g kruimeldeeg of bladerdeeg (Kan je zelf maken of kopen in de supermarkt. Het deeg van het merk Marc Payot of Herta zijn hiervoor ideaal. Ik koop het meestal, want zelf een deeg maken neemt al snel twee uur in beslag.)
  • 4 eieren
  • 1/2 el maïsbloem
  • 1/2 l melk
  • 125g suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
Werkwijze:

Rol het deeg uit en leg het in een bakblik. Duw de randen tegen het bakblik en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de melk met de suiker en de vanillesuiker koken. Klop drie eieren in hun geheel, samen met het eigeel van het vierde ei en de maïsbloem. Houd een eiwit over. Roer de gekookte melk onder de eieren. Klop het eiwit op en hef het onder het mengsel. Giet het mengsel op het deeg en laat bakken gedurende 20 tot 30 minuten. Laat de flantaart na het bakken nog even in de oven en laat ze daarna volledig afkoelen op een taartrooster en daarna in de koelkast.

Decoratie:

Leg wat rood fruit op een dessertbord en bestuif het bord en het fruit met bloemsuiker. Leg een stukje flantaart bij het fruit en werk af met een bolletje vers vanille-ijs.




This flan cake is different from the crème caramel, which is an open pastry and is served with a caramel sauce.

Ingredients:

  • 250g crumble dough or puff pastry (You can make the dough yourself or buy it in the supermarket. I usually buy it, because it easily takes up to two hours to make the dough yourself.)
  • 4 eggs
  • 1/2 tablespoon of cornstarch
  • 1/2 l milk
  • 125g granulated sugar
  • 1 packet of vanilla sugar
Directions:

Unroll the dough and put it in a backing tin. Press the dough against the borders and poke holes in it with a fork.
Preheat the oven to 180° c or 360° f.
Cook the milk with the sugar and the vanilla sugar. Mix three eggs, with the egg yolk of the fourth egg and the cornstarch. Keep aside one egg white. Introduce the cooked milk to the mixed eggs and sugar. Beat the egg white on high until it becomes white and frothy. Introduce the egg white to the mixture. Pour the filling on the dough and put it in the preheated oven for 20 to 30 minutes. Keep the cake in the oven for a few more minutes with the door open. Then let it cool down in the baking tin on a cake grid and then in the refrigerator.

Decoration:

Put some red fruits on a desert plate and pollinate the plate and the fruit with powdered sugar. Put a piece of flan cake on the plate and finish it off with a scoop of vanilla ice cream.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten